Skupina Wietersdorfer

Podjetje Rokava d.o.o.,  je pomemben del skupine WIG Wietersdorfer Holding s sedežem v Celovcu, Avstrija. Korenine avstrijskega družinskega podjetja, ki je bilo ustanovljeno leta 1893, predstavljata cement in beton. Ta 125-letna tradicija se nadaljuje v osrednji diviziji cementa, v sklopu katere deluje tudi Salonit Anhovo. Danes je skupina, ki proizvaja gradbene materiale in cevi, s svojim znanjem in z več kot 70 podružnicami prisotna po celem svetu. Dnevno 2.800 zaposlenih skrbi za uspešno prodajo inovativnih izdelkov na mednarodni ravni. Od ZDA prek Filipinov in Singapurja do Avstralije se uporabljajo izdelki skupine Wietersdorfer. S hčerinskimi podjetji W&P Zement (sedež v Avstriji), W&P Cementi (sedež v Italiji) in Salonitom Anhovo zaseda podjetje WIG Wietersdorfer Holding vodilni položaj na trgu cementa in veziv v Sloveniji in v južni Avstriji. 

Skupina Wietersdorfer je v letu konec leta 2018 cementne in gotove betonske dejavnosti, ki delujejo v regiji Alpe-Jadran, združila pod krovno blagovno znamko Alpacem.

Alpacem je s 600 zaposlenimi in približno 150 milijoni EUR prometa vodilni na področju cementa in veziv v regiji Alpe-Jadran.

Alpacem združuje proizvajalce cementa W&P Zement, W&P Cementi (IT) in Salonit Anhovo (SLO) ter proizvajalce betona za beton Friulana Calcestruzzi (IT) in Rokava (SLO)