PRENOVA BETONARNE V DEKANIH IN NOVI CENIKI

18.12.2020

Spoštovani poslovni partnerji!

Obdobje pred novim letom predstavlja čas ko se ozremo za preteklim letom in razmislimo o dobrih in slabih osebnih in poslovnih odločitvah ter si zadamo nove cilje v prihajajočem letu. Leto 2020 je bilo leto strpnosti, novih izzivov ter verjamemo, da tudi novih priložnosti.

Že v decembru bomo pričeli s PRENOVO BETONARNE v Dekanih,  v letu 2021 smo si pa zadali cilj popolne digitalizacije poslovnega procesa in integracijo s sistemom za sledenje vozilom.  

S 1.1. 2021 bodo stopili v veljavnost novi ceniki, kjer so glavne spremembe:

- nove recepture za betone v betonarni Dekani,
- cestnine se ne bodo več obračunale,
- višek betona, ki ga bomo odpeljali na deponijo se bo zaračunal po ceniku deponije.
Cene betonov in prevozov ostanejo nespremenjene.  

Ker uvajamo določene spremembe v poslovanju našega podjetja, bi vas radi na kratko obvestili glede novosti:  

1. Nov način poslovanja

S 4. 1. 2021 družba Rokava d.o.o. prehaja na nov način dela / poslovanja. Bistvena sprememba glede na sedanje poslovanje je v tem, da moramo  natančno definirati pred odvzemom betona / blaga,  torej v fazi ponujanja, sklepanja pogodb, plačevanja avansov itd. :
- kdo je plačnik blaga,
- kdo je prevzemnik blaga,
- katero blago je s ponudbo, pogodbo, plačilom možno odpremiti,
- ter na katero gradbišče se dobavnica glasi ter točno lokacijo gradbišča – dostave / prevzema.  

V kolikor z navedenimi podatki ne bomo razpolagali, bodo lahko nastale zamude pri prevzemu ali odpremi blaga. Poudarjamo, da blago katero NI zajeto v fazi ponujanja oz. plačila, na obratih betonarn Rokava d.o.o. v bodoče ne bo moč izdati, kar bo omogočalo, da boste imeli boljši pregled nad vgrajenim betonom na gradbišču.  Ker bo za vsako neskladnost potrebno  vprašati za dovoljenje, vas prosimo, da nam v fazi povpraševanja posredujete čim bolj natančne podatke.  Ponudbe bo potrebno pred prvo dobavo potrditi, da bomo lahko upoštevali ponujene projektne popuste.  

2. Prenova betonarne Dekani

Zaradi vse večjih potreb po urni kapaciteti proizvodnje betona, želji po napredku in modernizaciji proizvodnje, nameravamo s koncem leta 2020 pričeti z zamenjavo stare betonarne z novo. Prenova naj bi trajala do začetka februarja 2021. V tem obdobju bomo betonske mešanice proizvajali v proizvodnem obratu Črnotiče (v kamnolomu).

Ob tem bi vas radi seznanili z naslednjim:
- vse betonske mešanice se proizvaja in prevzema na betonarni Črnotiče. Za betone katere prevzemate in organizirate prevoz v lastni režiji bomo nudili dodaten 13% popust (kiper betoni),
- betonske cevi in izdelke še naprej nemoteno prevzemate na betonarni v Dekanih,
- izdelava ponudb, plačila, naročanje betonaž … se bo izvajalo kakor do sedaj, na betonarni v Dekanih. 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na našo prodajno službo na telefonski številki:
T: 05 663 2 663 ali M: 051 608 090  

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

  delavci